Specialist in Truckbanden

Onze experts zorgen dat u altijd blijft rijden. We voorzien fleetowners, transporteurs en chauffeurs van het juiste advies, omdat we de markt goed kennen. We zijn namelijk merkonafhankelijk en hebben een groot internationaal netwerk.

Bandenmerken

We hebben verstand van bandenmerken over de volle breedte en volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Het maakt ons tot wie we zijn: specialist en marktleider in de bandenmarkt voor bedrijfswagens.

Profile is merkonafhankelijk. Op die manier bieden we u altijd de beste keuze, zelfs per positie. Alles voor een optimaal kilometerrendement!

Welke soort banden zijn er?

Er zijn verschillende soorten banden. Logisch: banden voor internationaal transport vragen andere eigenschappen dan banden voor regionaal transport. Type wegdek, afstand, weersomstandigheden: alles heeft invloed.

Fabrikanten focussen bij iedere innovatie op een ander aspect: materiaal, gebruiksdoel, moderne technieken. Ze experimenteren met de ideale rubbersamenstelling, loopvlakken en profielen. Profile volgt die ontwikkelingen op de voet. Zo voorzien we u altijd van de beste service.

Ecobanden

Vanaf juli 2012 zijn alle nieuwe autobanden in de Europese Unie eenvoudig te herkennen aan een bandenlabel. Profile benadrukt graag het milieuvriendelijke aspect van het label, daarom noemen we het ook wel een ecolabel.

Het keurmerk informeert naast milieuvriendelijkheid ook over twee andere belangrijke prestaties: de grip op nat wegdek en geluidsniveau. Ecobanden, of ook wel groene banden, zijn banden met een lage rolweerstand.

Banden bepalen voor een belangrijk deel het brandstofverbruik van een voertuig. Vooral de rolweerstand oefent invloed uit op het verbruik. Hoe makkelijker een band rolt, hoe minder moeite de motor hoeft te doen om die weerstand te overwinnen. Hebben banden een lage rolweerstand, dan verbruiken ze minder brandstof en stoten ze dus ook minder CO₂ uit. Daarom noemen we banden met een lage rolweerstand ook wel ecobanden. Ze zijn beter voor het milieu. Zou iedereen met groene banden rijden, dan zou de totale CO₂-uitstoot 20 miljoen ton lager zijn.

DBS

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media