Auto Onderhoud

Onderhoud je auto en bespaar kosten door regelmatige controle

Wat is er nou vervelender dan autopech welke voorkomen had kunnen worden? Voorkom pech en laat onze specialisten het onderhoud van jouw auto uit handen nemen. Van een kleine beurt tot een grote beurt, je kunt voor jouw onderhoud bij DBS terecht. Niet alleen kan autopech worden voorkomen, maar ook kun je onveilige situaties op de weg voorkomen en bespaar je gemakkelijk kosten op dure reparaties. Maar wanneer is mijn auto nou toe aan een onderhoudsbeurt? Dit verschilt per merk en type auto. Bij Profile is het merk en type auto geen enkel probleem: je kunt met ieder type auto bij een van onze autogarages terecht. Ook voor het onderhoud van een elektrische auto kun je bij ons terecht.

Auto onderhoud bij jou in de buurt

Met meer dan 10 individuele DBS vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging in de buurt om jouw auto te voorzien van onderhoud. Lokaal onderhoud in jouw stad of dorp? Bekijk de dichtstbijzijnde DBS vestiging bij jou in de buurt.

Kleine onderhoudsbeurt, snel op weg

Bij een kleine beurt controleren wij jouw auto op meer dan 25 onderhoudspunten. We controleren de autobanden, uitlaat, schokdempers en remmen van de auto nauwkeurig, net als de filters en ruitenwissers. We controleren of de lampen nog juist afgesteld staan, vullen vloeistoffen bij en we vervangen of verversen de olie en het oliefilter. De kosten van het onderhoud zal afhangen van het merk-, type auto en het bouwjaar van de auto. Van tevoren nemen we alles met je door, zodat jij precies weet waar je ja op zegt.

Grote onderhoudsbeurt met gratis APK

Tijdens de grote beurt zal jouw auto op meer dan 90 punten gecontroleerd worden. We kijken onder andere of de filters, bougies en distributieriem vervangen moeten worden en vullen de vloeistoffen bij. Daarnaast verversen we de motorolie en controleren we de accu, remmen en schokdempers. Ook controleren we vakkundig de binnenkant van je auto, zo wordt de airco getest door middel van een temperatuurmeting en wordt de binnenspiegel nagekeken. Na het voltooien van een grote beurt krijg je een gratis APK keuring, combineer de afspraken om zou je auto in een keer volledig rijklaar te maken.

Kosten van een grote onderhoudsbeurt

De kosten van een onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van het type en bouwjaar van je auto. Bij DBS vertellen we je vooraf precies wat het onderhoud gaat kosten. Pas nadat jij akkoord hebt gegeven gaan wij aan de slag om jouw auto te voorzien van een onderhoudsbeurt. Zo kom je nooit voor onprettige verrassingen te staan.

Of je nu een oude of nieuwe auto rijdt: wij voeren al het auto onderhoud vakkundig en voordelig uit. Maak direct online een afspraak voor een onderhoudsbeurt bij een DBS vestiging bij jou in de buurt.

Klaar voor de zomer?

Jouw auto in topconditie voor de zomer, maak dan je auto zomercheck bij Profile DBS. Je auto rijdt tenslotte het veiligst op zomerbanden. Bij een zomercheck controleren we je auto op verschillende essentiële onderdelen zoals de accu, ruitenwissers, verlichting en het bandenprofiel. Zo kan je auto weer veilig de weg op in de zomer.

Klaar voor de winter?

Moeiteloos rijden door de sneeuw en temperaturen tot dik onder het vriespunt. Zorg ervoor dat je auto altijd start en veilig de weg op kan. Met het uitvoeren van een wintercheck door een van de specialisten van Profile DBS is jouw auto in staat optimaal te presteren in de winter. Zo controleren we je auto op de verlichting, accu, ruitenwissers en bandenprofiel. Zo zorgen we ervoor dat je auto weer veilig de weg op kan. Je auto rijdt het beste op winterbanden.

Merkonderhoud zo ingepland

Bij Profile DBS kun je ook kiezen voor merkonderhoud vaak met behoud van fabrieksgarantie. Onze vakkundige monteurs zijn specialisten in onderhoud voor alle grote merken, zoals Volkswagen, Ford, Peugeot, Audi of BMW. Vraag direct een offerte aan voor het onderhoud van uw auto.

Airco-onderhoud klaar terwijl je wacht

Om onnodige reparaties te voorkomen, is airco-onderhoud belangrijk. Een goed werkende airco zorgt voor de juiste temperatuur, regelt de luchtvochtigheid en voorkomt een onprettige geur in je auto. De airco zorgt er ook voor dat je ruiten niet beslaan, extra belangrijk dus dat hij goed werkt!

Leasemaatschappijen gaan voor auto-onderhoud

Da’s leuk om te weten toch? Leasemaatschappijen gaan voor auto-onderhoud naar Profile DBS. Ze weten dat we de beste monteurs in huis hebben die snel en vakkundig auto-onderhoud en reparaties uitvoeren.

Om de hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt?

Om de hoeveel kilometer is onderhoud van een auto verstandig? Normaal gesproken is een onderhoudsbeurt van toepassing om de 15.000 km of elk jaar een kleine onderhoudsbeurt. Wanneer je veel onderweg bent of lange reizen maakt, kun je ook altijd voor een vakantiecheck een bezoekje brengen aan een Profile vestiging bij jou in de buurt. Ook voor een wintercheck of zomercheck kun je bij Profile DBS langskomen. Camperen met een caravan? Geen probleem. We bieden ook een caravancheck aan.

Vraag hier een vrijblijvende offerte op voor reparaties voor jouw auto.

DBS

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media