APK

Eerlijke én snelle APK

Bij een APK keuring wordt er gecontroleerd of jouw personenwagen, bestelbus of camper nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. 

Combineer met een onderhoudsbeurt

De APK is een wettelijk verplichte keuring, die losstaat van het onderhoud aan je auto. Je kunt de keuring bij Profile DBS combineren met een onderhoudsbeurt. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt betaal je zelfs niets voor de keuring!

Waarom een APK keuring?

Een Algemene Periodieke Keuring voorkomt gevaarlijke situaties op de weg, door deze keuring zullen er geen onveilige auto deelnemen aan het verkeer. Bij deze wettelijke veiligheidscontrole zal er gekeken worden naar bijvoorbeeld de verlichting van het voertuig. Naast veiligheid van jezelf en mede weggebruikers heeft een keuring ook positieve gevolgen voor het milieu. Voertuigen die teveel schadelijk stoffen uitstoten zullen de keuring niet doorstaan, en dus worden afgekeurd.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

Benieuwd wanneer jouw APK vervalt? Vul je kenteken in en kijk of jouw auto toe is aan een APK-beurt. Vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum kan de auto opnieuw gekeurd worden, wees dus op tijd. De oorspronkelijke APK-datum blijft staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat je de auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.

Zorg dus dat je op tijd een keuring laat uitvoeren bij een van onze specialisten en voorkom dat je een boete krijgt.

Hoe vaak moet mijn auto gekeurd worden?

Personenauto’s met een benzine- of elektromotoren moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar (het 4-2-2-1-schema). Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing: de eerste keer keuren na drie jaar, vervolgens ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar worden om het jaar gekeurd. Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden

Wat kost een APK?

De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan de auto. De kosten hiervoor bedragen bij Profile 39.50 en zijn inclusief de afmeldkosten en milieumeting. mochten er eventueel reparaties nodig zijn bespreken we dit vooraf en maken wij een prijsopgave, zo kom je nooit voor onaangename verassingen te staan.

Personenwagen kost 39,50.
Elektrisch voertuig kost 54,50.
Bestelwagen kost 56,00.
Camper kost 82,00.

DBS

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media