Waarom nieuwe banden?

Waarom koopt u beter nieuwe banden in plaats van het loopvlak van uw huidige banden te vernieuwen of gebruikte banden onder de wagen te zetten?

Nieuwe banden koopt u niet alleen vanuit esthetisch oogpunt. Naast een verhoogde veiligheid door een volledige profieldiepte, rijden nieuwe banden ook vlotter. De nieuwe banden worden bovendien uitgebreid getest door de fabrikant en garanderen zo een optimale veiligheid voor u en uw voertuig.

Het gebruik van tweedehands banden zoals ze soms bij de autohandelaar te koop zijn, wordt sterk afgeraden. Het is namelijk moeilijk te achterhalen hoe de banden door hun vorige eigenaar gebruikt zijn en bijvoorbeeld hoe ernstig een band langs de binnenkant beschadigd is door bijvoorbeeld aanrakingen met de stoeprand. Zulke beschadigingen kunnen tot een lekke band of een klapband leiden.

Het wordt aangeraden nieuwe banden de eerste 200 tot 300 kilometer rustig in te rijden, dit om het loopvlak te laten wennen. Daarna kan de volledige capaciteit van de band gebruikt worden.

Laatste nieuws

Nederlandse automobilist verwaarloost autobanden.

Nederlandse automobilist verwaarloost autobanden.

Keer op keer blijkt uit onderzoek dat het bandenbewustzijn in Nederland laag is. De bandenspanning en het bandenprofiel zijn vaak…

Lees meer
Wetgeving winterbanden VACO

Wetgeving winterbanden VACO

De wetgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen in Europese landen wijzigt regelmatig. Branchevereniging VACO houdt daarom de vinger aan de pols….

Lees meer
Het wordt kouder, Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Het wordt kouder, Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Doppenactie: ludieke campagne spoort automobilisten aan regelmatig de banden te checken. Veenendaal, 10 november 2021 – ‘Nederland, kijk uit je…

Lees meer
DBS

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media